Een praktijkexamen is geen trucje, het is juist de bedoeling van je opleiding dat je overal kunt rijden!

Examens

Een rijopleiding moet uiteindelijk resulteren in een autorijbewijs. Maar voor Verkeersschool Edwin de Kinkelaar is het nóg belangrijker dat we je als leerling opleiden tot een volleerd chauffeur. Hoeveel lesuren iemand als voorbereiding op zijn of haar examen gehad moet hebben, is van de leerling afhankelijk: ‘zo veel als nodig’ is altijd het goede antwoord. Dit geldt voor je theorie-examen net zo goed als voor je praktijkexamen.

Het aanvragen van een examen gaat altijd in overleg – toch is ons advies niet bindend: als jij het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, begeleiden we je naar je examen toe. Hierbij kiezen we er bewust voor om geen specifieke ‘examentraining’ te geven: als de lessen goed zijn, is je rijopleiding volledig en gaat ook je examen goed. Een praktijkexamen is immers geen trucje, het is juist de bedoeling van je opleiding dat je overal kunt rijden!

Die specifieke voorbereiding is er wel voor leerlingen die zich opmaken voor een faalangstexamen. Als je extreem zenuwachtig bent of last hebt van faalangst, kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden en die ook meer tijd heeft om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Nadat je bent geslaagd voor je theorie, kun je via onze rijschool je faalangstexamen aanvragen. Edwin de Kinkelaar helpt je vervolgens ook om je hierop zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zie ook

Opfriscursus

Maar niet alleen voor een deskundige voorbereiding op je rijexamen kun je terecht bij Verkeersschool Edwin de Kinkelaar. Als je ziek bent geweest, om een andere reden een tijd uit de roulatie bent geweest of als je je gewoon niet meer zo zeker voelt achter het stuur, ben je voor een opfriscursus bij ons aan het juiste adres.

Faalangst

Edwin de Kinkelaar is gecertificeerd faalangstinstructeur, gespecialiseerd in de begeleiding van leerlingen die moeite hebben om hun aandacht bij het autorijden te houden. Dit betekent dat ook chauffeurs in opleiding die ‘anders dan anders’ zijn verzekerd zijn van deskundige begeleiding en een persoonlijke aanpak.

Contact

Wil jij je aanmelden bij rijschool Edwin Kinkelaar, heb je vragen of wil je advies? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Laat je gegevens achter of neem contact op via de contactgegevens en samen zorgen wij ervoor dat je veilig de weg op kunt!