Verkeersschool Edwin de Kinkelaar stelt je ook in staat om je taxidiploma te behalen.

De opleiding tot taxichauffeur is er zowel voor nieuwe medewerkers van taxibedrijven als voor particulieren die als taxichauffeur voor zichzelf willen beginnen. De taxi-opleiding bij Edwin de Kinkelaar bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Uiteindelijk gaat het erom dat je als chauffeur sociaal gedrag vertoont ten opzichte van je passagiers.

Taxi-opleiding

Het belangrijkste onderdeel van de opleiding is dat je als toekomstig taxichauffeur leert werken met klanten. Naast de verkeerskennis die uiteraard een voorwaarde is om personen te vervoeren, is de sociale omgang van het grootste belang. Dit komt aan de orde in de theorie en in de praktijk. Daarnaast komen zaken aan bod als de kennis om kleine reparaties aan de auto te kunnen uitvoeren en het kunnen berekenen van een ritprijs.

Bij de rijschool van Edwin de Kinkelaar krijg je in principe een opleiding van acht uur in de aanloop naar je examen voor het Chauffeursdiploma Taxi. De taxi-opleiding bestaat uit twee keer twee uur praktijkbegeleiding en uit vier uur (persoonlijke!) theorieles, aan huis gegeven en ondersteund door een taxitheorieboek. Maar natuurlijk geldt ook bij de taxi-opleiding: je lest bij ons op de manier die jij prettig vindt.